Великобюджетні ігри на iPhone 15 Pro та iPad зазнали фінансового провалуВеликобюджетні ігри на iPhone 15 Pro та iPad зазнали фінансового провалу

Більшість великобюджетних ігор, які були портовані на iPhone 15 Pro та iPad, виявилися фінансовим провалом. Про це повідомляє портал MobileGamer з посиланням на аналітичні компанії AppFigures та Appmagic.

За даними AppFigures, гру Assassin’s Creed Mirage, що коштує $50, придбали менше ніж 3 тис. осіб, що принесло близько $138 тис. доходу при 123 тис. завантажень (гра має безкоштовну пробну версію). Resident Evil 4 Remake купили близько 7 тис. власників пристроїв на iOS, що забезпечило дохід у розмірі $208 тис. за ціною $30. Resident Evil Village, яка коштує $16, принесла $92 тис. (близько 7,5 тис. покупок), а Death Stranding, що продається за ціною $20, принесла $212 тис. (близько 10,6 тис. покупок).

Дані Appmagic дещо відрізняються, проте загальна картина залишається незмінною. За їхніми даними, Resident Evil Village придбали близько 34 тис. осіб, а Death Stranding – близько 17 тис. людей.

Наприкінці 2023 року Apple анонсувала підтримку портів ряду великобюджетних тайтлів зі старших платформ на смартфонах iPhone та планшетах iPad, доступних лише на просунутих версіях пристроїв. Проте, попри високі очікування, результати продажів виявилися значно нижчими за очікувані, що ставить під сумнів рентабельність подібних проєктів у майбутньому.

Шостак Жанна

Від Шостак Жанна

Журналістка з великим досвідом у сфері кіберспорту. Вона спеціалізується на висвітленні найбільших турнірів, інтерв'ю з професійними гравцями та аналітиці матчів. Її публікації вирізняються глибиною аналізу та розумінням ключових аспектів ігрових стратегій. Жанна відома своїм прагненням до детального висвітлення подій та глибокого занурення в контекст кіберспортивних змагань, що робить її матеріали не тільки інформативними, але й цікавими для широкої аудиторії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *