Steam встановив новий рекорд: понад 37 мільйонів гравців завдяки одній гріSteam встановив новий рекорд: понад 37 мільйонів гравців завдяки одній грі

Цими вихідними платформа Steam досягла нового рекорду, залучивши одночасно 37,2 мільйона гравців. Таку вражаючу цифру вдалося отримати завдяки запуску надзвичайно популярної китайської гри Black Myth: Wukong.

Про це повідомляє “Новое Время”.

За останніми даними, за вихідні Steam вдалося залучити понад 37 мільйонів користувачів, що перевершило попередній рекорд у 36 мільйонів, який тримався п’ять місяців. Велика активність на платформі може бути пов’язана з підвищеним інтересом до ігрової індустрії після заходу Gamescom 2024 і випуску довгоочікуваної гри 20 серпня.

Згідно з даними SteamDB, у піковий момент Black Myth: Wukong залучила 2,4 мільйона одночасних гравців. Більший результат показала лише PUBG: BATTLEGROUNDS, яка зібрала 3,25 мільйона гравців одночасно понад шість років тому.

Wccftech підкреслює, що популярність новинки в Китаї значною мірою пояснюється її тісним зв’язком з китайською культурою та традиціями. Гравці з Китаю становлять близько 80% від загальної аудиторії гри.

Black Myth: Wukong — це однокористувацька рольова гра з елементами бойовика, розроблена і видана китайською студією Game Science. Гра натхненна класичним китайським романом “Подорож на Захід” і розповідає історію антропоморфної мавпи, заснованої на персонажі Сунь Укуна з роману. Гра вже доступна для PlayStation 5 та Windows, а також очікується вихід на Xbox Series X/S. Гра здобула величезну популярність відразу після релізу, продавшись у кількості 10 мільйонів копій за перші три дні.

Олексій Степаненко

Від Олексій Степаненко

Досвідчений автор. Наразі спеціалізуюся на кіберспорті, сучасних технологіях та новітніх розробках у сфері ігор. Занурений у світ інновацій, активно досліджую нові тренди і ділюся своїми аналітичними статтями на різних платформах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *