Українські гравці на The International 2024Українські гравці на The International 2024

Цьогорічний турнір The International 2024 з Dota 2, який є головним кіберспортивним змаганням року, супроводжується гучним скандалом. Україна, на жаль, буде представлена на цьому престижному заході лише гравцями, які виступають за російські команди, що належать букмекерським конторам.

Це перший випадок, коли серед 16 команд-учасниць три напряму належать букмекерам: BetBoom, 1win та Aurora. Всі ці організації є російськими, що ставить під питання чесність та етичність турніру. Відомо, що вони платять значні податки до бюджету країни-агресора та, за даними багатьох джерел, мають тісні зв’язки з російською владою.

Окрім цього, на турнірі будуть присутні 18 росіян, що більше, ніж будь-якої іншої національності, включаючи китайців (11). Українців на турнірі чотири, і всі вони грають у російських командах. Серед них: Mira та Yatoro з Team Spirit, No[o]ne з Entity, а також lorenof з Aurora.

Відома команда Team Spirit співпрацює з BetBoom, компанією, яка відкрила філії у Криму. No[o]ne бере участь у складі Entity, які цього року брали участь у російському турнірі Games of the Future 2024, відкритому особисто Володимиром Путіним. lorenof, гравець Aurora, до початку великої війни виступав за збірну України, але згодом перейшов до російських команд.

Цей факт викликає величезне розчарування серед українських шанувальників кіберспорту, які спостерігають, як головний турнір року втрачає свою репутацію, дозволяючи участь командам, що пов’язані з шахрайськими букмекерськими конторами. Турнір The International 2024, який раніше славився своїм найбільшим у кіберспорті призовим фондом, тепер піддається критиці за втрату гідності та чесності.

Шостак Жанна

Від Шостак Жанна

Журналістка з великим досвідом у сфері кіберспорту. Вона спеціалізується на висвітленні найбільших турнірів, інтерв'ю з професійними гравцями та аналітиці матчів. Її публікації вирізняються глибиною аналізу та розумінням ключових аспектів ігрових стратегій. Жанна відома своїм прагненням до детального висвітлення подій та глибокого занурення в контекст кіберспортивних змагань, що робить її матеріали не тільки інформативними, але й цікавими для широкої аудиторії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *