Культова гра Super Mario Bros від Nintendo святкуэ свый 39-й день народженняКультова гра Super Mario Bros від Nintendo святкуэ свый 39-й день народження

13 вересня 1985 року відбулася подія, що змінила індустрію відеоігор — вийшла культова гра Super Mario Bros., яку розробила японська компанія Nintendo.

Видання “Українські Новини” розповіли, як ця легендарна гра еволюціонувала протягом років.

Super Mario Bros. увійшла до Книги рекордів Гіннеса за найбільшу кількість проданих копій — понад 40,24 мільйона. Проте у 2009 році її перевершила інша гра від Nintendo — Wii Sports. За даними досліджень, Маріо став таким самим впізнаваним серед дітей, як і такі персонажі, як Міккі Маус або Багз Банні.

Цікаво, що спочатку персонаж Маріо називався Джампменом (або Стрибуном). Проте його перейменували через те, що орендодавець американського офісу Nintendo, Маріо Сегал, мав зовнішню схожість із персонажем.

Скриншот з гри

Сюжет гри

У Super Mario Bros. головним героєм є сантехнік Маріо, а його брат Луїджі з’являється лише в багатокористувацькому режимі. Обидва персонажі мають однакові здібності.

Завдання гравця полягає у подорожі через Грибне королівство, уникненні ворогів — слуг короля Боузера — і, зрештою, порятунку принцеси.

Як змінювалася гра впродовж свого шляху

Олексій Степаненко

Від Олексій Степаненко

Досвідчений автор. Наразі спеціалізуюся на кіберспорті, сучасних технологіях та новітніх розробках у сфері ігор. Занурений у світ інновацій, активно досліджую нові тренди і ділюся своїми аналітичними статтями на різних платформах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *