Новий етап в історії ігор: Sony презентувала потужну консоль PlayStation 5 ProНовий етап в історії ігор: Sony презентувала потужну консоль PlayStation 5 Pro

Після тривалих чуток і витоків інформації, Sony нарешті офіційно представила оновлену та більш потужну версію консолі PS5 під час спеціального заходу.

Про це повідомляє американський техноблог The Verge.

Основні характеристики нової PS5 Pro

Головний інженер PS5, Марк Церні, зазначив, що оновлена консоль матиме три ключові вдосконалення: більш потужний графічний процесор, покращене трасування променів та масштабування з використанням штучного інтелекту.

Офіційний реліз PS5 Pro очікується 7 листопада, а вартість складе $699,99. Ззовні вона схожа на тонку версію PS5, але має кілька характерних змін — зокрема, три смужки з боків. При цьому консоль не матиме вбудованого дисководу, однак 4K Blu-ray-привід можна буде придбати окремо разом з додатковими кришками.

Поліпшена продуктивність та нові функції

Церні зазначив, що оновлення апаратної частини дозволить підвищити швидкість рендерингу на 45%, що покращить деталізацію ігор та забезпечить стабільні 60 кадрів на секунду. Одним із головних завдань PS5 Pro є забезпечення вибору на користь продуктивності без втрати графічної якості.

PS5 Pro

Консоль отримає потужніший графічний процесор із на 67% більшою кількістю обчислювальних блоків та на 28% швидшою пам’яттю, що зробить ігри з трасуванням променів ще більш реалістичними.

Нова технологія масштабування PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR), що працює на основі штучного інтелекту, аналогічна технологіям DLSS від Nvidia і FSR від AMD та замінює поточне згладжування в іграх.

Церні також продемонстрував ігри, зокрема The Last of Us Part II, що працюють на PS5 Pro з покращеною графікою та стабільними 60 кадрами за секунду, замість звичних 30 кадрів на стандартній PS5.

Додаткові можливості PS5 Pro

Sony додала до PS5 Pro функцію Game Boost, що дозволить покращувати продуктивність як ігор PS4, так і PS5. Окрім того, консоль отримає підтримку Wi-Fi 7, VRR та можливість відтворення ігор у роздільній здатності 8K.

Консоль також буде оснащена твердотілим накопичувачем об’ємом 2 ТБ, а один із USB-A портів на задній панелі замінений на USB-C. Для повного використання можливостей PS5 Pro ігри вимагатимуть патчів, які розробники вже готують. Перші оновлені ігри з маркуванням PS5 Pro Enhanced з’являться на момент запуску консолі та включатимуть Alan Wake 2, Marvel’s Spider-Man 2, Gran Turismo 7 та інші.

Олексій Степаненко

Від Олексій Степаненко

Досвідчений автор. Наразі спеціалізуюся на кіберспорті, сучасних технологіях та новітніх розробках у сфері ігор. Занурений у світ інновацій, активно досліджую нові тренди і ділюся своїми аналітичними статтями на різних платформах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *