Акції Ubisoft на спаді: результати Star Wars Outlaws не відповідають прогнозамАкції Ubisoft на спаді: результати Star Wars Outlaws не відповідають прогнозам

Цінні папери французького ігрового бренду Ubisoft продовжують втрачати свою вартість вже другий день поспіль.

Про це повідомляє Reuters.

Сьогодні акції знизилися на 2,4% вслід за падінням на 5,1% у понеділок, що призвело до найнижчого рівня з 2015 року. Від початку року акції компанії подешевшали більше ніж на 30%.

Аналітик Шарль-Луї Планад з Midcap Partners пов’язує таку негативну динаміку з неуспішним стартом гри Star Wars Outlaws, яка вийшла минулої п’ятниці, а також з недостатнім інтересом до безкоштовного шутера Xdefiant, випущеного раніше.

Ubisoft сподівається на позитивний вплив Star Wars Outlaws і на очікуваний реліз Assassin’s Creed Shadows, який відбудеться 15 листопада. Компанія намагається повернути фінансову стабільність після кількох років економічних труднощів завдяки цим новим проектам.

Незважаючи на загально позитивні рецензії критиків, Star Wars Outlaws отримала менш схвальні відгуки від користувачів. На платформі Metacritic гра була оцінена на рівні 4,9 бала з 10 можливих.

Аналітик компанії J.P. Morgan Деніел Кервен підкреслює, що витрати на розробку Star Wars Outlaws були приблизно на 30% більшими, ніж на створення Assassin’s Creed Mirage, яка вийшла минулого року. Тим часом дані Twitch показують, що новинка відстає за популярністю від AC Mirage на 15%.

З огляду на ці обставини, Кервен переглянув прогноз щодо продажів Star Wars Outlaws, зменшивши його до 5,5 мільйона копій до кінця фінансового року, що завершиться у березні 2025 року. Щодо Xdefiant, Планад зазначив, що після початкового підвищення інтересу популярність гри на Twitch різко впала, що, ймовірно, незначно вплине на фінансові результати Ubisoft у найближчі квартали.

Олексій Степаненко

Від Олексій Степаненко

Досвідчений автор. Наразі спеціалізуюся на кіберспорті, сучасних технологіях та новітніх розробках у сфері ігор. Занурений у світ інновацій, активно досліджую нові тренди і ділюся своїми аналітичними статтями на різних платформах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *