Анонс першого матчу NAVI на IEM Cologne 2024: поєдинок відбудеться 10 серпняАнонс першого матчу NAVI на IEM Cologne 2024: поєдинок відбудеться 10 серпня

Після літньої перерви команда Natus Vincere отримала запрошення на групову стадію одного з найбільших кіберспортивних турнірів – IEM Cologne 2024.

Захід проходить з 7 по 18 серпня. NAVI зіграють свій перший матч 10 серпня о 19:45 за київським часом. Хоча суперник ще не визначений, фанати вже з нетерпінням чекають на це захоплююче протистояння.

Про турнір IEM Cologne 2024

IEM Cologne 2024 обіцяє бути особливим, оскільки це буде перший турнір з Counter-Strike 2 на глобальній сцені. Груповий етап розпочнеться 10 серпня і триватиме до 15 серпня. У цьому етапі змагатимуться 16 команд, розподілених на дві групи – A і B. Формат матчів – BO3 (до двох перемог), а система GSL дозволяє кожній команді зазнати лише однієї поразки, що дає шанс боротися за вихід у “нижній” сітці.

Формат плей-офф

Трійка найкращих команд з кожної групи пройде у плей-офф, який розпочнеться 16 серпня. Переможці групи A і B відразу потраплять у півфінали, тоді як команди, що зайняли другі і треті місця, зустрінуться у чвертьфіналах.

Сітка плей-оф

Фінал турніру відбудеться 18 серпня у форматі BO5 (до трьох перемог).

Призовий фонд

Загальний призовий фонд турніру становить 1 000 000 доларів. Розподіл коштів виглядає наступним чином:

  • 1 місце – 400 тисяч доларів
  • 2 місце – 180 тисяч доларів
  • 3 і 4 місце – по 80 тисяч доларів
  • 5 і 6 місце – по 40 тисяч доларів
  • 7 і 8 місце – по 24 тисячі доларів
  • 9 по 12 місце – по 16 тисяч доларів
  • 13 по 16 місце – по 10 тисяч доларів

Шанси команд

Серед фаворитів турніру – NAVI, Spirit і G2. Однак не слід скидати з рахунків такі команди, як Vitality і FaZe, а також стежити за Team Liquid, яка може пробитися в основну стадію через відбір.

Україна на турнірі

На турнірі українські вболівальники гарантовано побачать трьох представників: тренера Андрія “B1ad3” Городенського та гравців Валерія “b1t” Ваховського і Ігоря “w0nderful” Жданова. Можливо, до них приєднається і Володимир “Woro2k” Велетнюк, який може пробитися на сцену через Play-in як тимчасовий учасник HEROIC.

Цікаві факти про IEM Cologne 2024

  • Наймолодша команда турніру – Mongolz (середній вік 19.9 років), а найстарша – Falcons (середній вік 28.7 років).
  • Турнір називають “кафедралью” Counter-Strike.
  • Титул чемпіона наразі утримує команда G2, яка спробує захистити свій статус.
  • Найуспішніші організації в історії турніру – SK і NAVI, які вигравали трофей по два рази.

Усі матчі турніру, як завжди, можна буде подивитися на офіційних трансляціях на каналах студії Maincast на Twitch.

Олексій Степаненко

Від Олексій Степаненко

Досвідчений автор. Наразі спеціалізуюся на кіберспорті, сучасних технологіях та новітніх розробках у сфері ігор. Занурений у світ інновацій, активно досліджую нові тренди і ділюся своїми аналітичними статтями на різних платформах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *