Волочай розчарований: Олімпійські ігри з кіберспорту не мають нічого спільного з класичними для індустрії дисциплінамиВолочай розчарований: Олімпійські ігри з кіберспорту не мають нічого спільного з класичними для індустрії дисциплінами

Віталій Волочай (v1lat) висловив різкий скептицизм щодо намірів Міжнародного олімпійського комітету включити кіберспорт до програми Олімпійських ігор.

Про це повідомляє ua-football.com.

Коментатор спорту та співвласник студії Maincast Віталій “v1lat” Волочай поділився своїм баченням планів МОК щодо проведення Олімпійських ігор з кіберспорту. Він зазначив, що ці ігри не будуть включати такі популярні дисципліни, як CS, Dota 2, League of Legends чи PUBG. Натомість, під терміном “кіберспорт” на Олімпіаді приховуються заняття на велотренажерах, бігових доріжках та інші подібні активності.

Для тих, хто не знає. Олімпійські ігри з кіберспорту не міститимуть такі ігри, як CS, Dota 2, League of Legends або PUBG. Вони будуть присвячені змаганням на тренажерах і інших спортивних пристроях. Не варто плутати це з еспортом“, – написав Віталій у своєму телеграм-каналі.

Перше в історії проведення Олімпійських ігор з кіберспорту відбудеться у Саудівській Аравії в 2025 році, але точні міста, де відбуватимуться ці ігри, ще не оголошені. Очікується, що такі ігри будуть проводитися раз на два роки.

Нещодавно у столиці Саудівської Аравії, Ріяді, відбувся чемпіонат світу з CS2 – Esports World Cup 2024. Перемогу на цьому турнірі здобула українська команда Natus Vincere, яка в фіналі з рахунком 2:1 здолала G2 Esports.

Олексій Степаненко

Від Олексій Степаненко

Досвідчений автор. Наразі спеціалізуюся на кіберспорті, сучасних технологіях та новітніх розробках у сфері ігор. Занурений у світ інновацій, активно досліджую нові тренди і ділюся своїми аналітичними статтями на різних платформах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *