Найнесподіваніша кіберспортивна гра побила рекорди глядацьких переглядів та обійшла League of LegendsНайнесподіваніша кіберспортивна гра побила рекорди глядацьких переглядів та обійшла League of Legends

Чемпіонат світу GeoGuessr World Cup — це найбільше міжнародне змагання з географічного орієнтування, де учасники розгадують географічні загадки, не покидаючи свого комп’ютера.

Про незвичну кіберспортивну дисципліну розповіло видання Esports Charts.

Результати

За даними Esports Charts, цьогорічний GeoGuessr World Cup, що проходив у Швеції, зібрав 254 000 глядачів, що більш ніж утричі перевищує показник минулого року.

Турнір нещодавно завершився і був лише другим сезоном з моменту свого створення.

  • Перший чемпіонат зібрав лише близько 71 000 глядачів.
  • У 2024 році середня кількість глядачів досягла 59 000, порівняно з 25 240 у 2023-му.
  • Загальний час перегляду турніру цього року становив приблизно 1,56 мільйона годин.

Основна суть гри — вгадати місце на карті світу, де знаходиться гравець. За допомогою даних Google Street View учасники опиняються у випадковій локації, яку потрібно точно ідентифікувати, щоб отримати більше балів.

До того як стати частиною кіберспортивної сцени, GeoGuessr була популярною серед стримерів та контент-мейкерів з моменту свого створення у 2013 році. Під час пандемії COVID-19 гра здобула ще більшу популярність, оскільки люди шукали нові способи проведення часу.

Великий успіх

Цікаво, що популярність гри зросла настільки, що GeoGuessr World Cup 2024 перевершив кілька відомих кіберспортивних подій за кількістю глядачів. Це включає LCS Spring 2024 (246 184 глядачі), Call of Duty League 2024: Stage 1 Major (245 437 глядачів) і Halo Championship Series 2024: Arlington Major (109 670 глядачів).

Турнір продемонстрував вражаючі результати за всіма показниками, значно збільшивши свою аудиторію, хоча призовий фонд залишався відносно невеликим — трохи більше $50 000.

Змагання відбулося у Стокгольмській ратуші, відомій також тим, що там проводять Нобелівський банкет після вручення Нобелівської премії.

Олексій Степаненко

Від Олексій Степаненко

Досвідчений автор. Наразі спеціалізуюся на кіберспорті, сучасних технологіях та новітніх розробках у сфері ігор. Занурений у світ інновацій, активно досліджую нові тренди і ділюся своїми аналітичними статтями на різних платформах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *