Витрати на розробку GTA 6 досягли 2 мільярдів доларів: процес розробки тривав з 2014 рокуВитрати на розробку GTA 6 досягли 2 мільярдів доларів: процес розробки тривав з 2014 року

Після виходу трейлера гри GTA 6 в грудні минулого року, захоплення серед шанувальників гри досягло нового рівня.

Про це розповідає видання itechua.

Хоча багато гравців сподівалися на нові несподіванки, трейлер не вніс жодних нових деталей, оскільки більшість інформації вже була розкрита через витоки, включаючи і деталі про вражаючу графіку.

Протягом останніх місяців стало очевидно, що витоки були точними: ключові елементи, такі як два головні герої та повернення до Vice City, перестали бути секретами. Ці прогнози стали можливими завдяки великому витоку інформації з Rockstar, який також повідомляв про неймовірний бюджет гри – 2 мільярди доларів.

Незважаючи на ймовірність того, що Rockstar Games і Take-Two Interactive можуть не підтвердити цю цифру, вона суттєво перевищує 265 мільйонів доларів, витрачених на розробку GTA 5.

Якщо сума в 2 мільярди доларів виявиться правильною, GTA 6 стане найдорожчою відеогрою в історії. Для порівняння, нещодавно випущена Spider-Man 2, ймовірно, обійшлася в понад 300 мільйонів доларів. Тим не менш, враховуючи, що GTA 6 є продовженням найуспішнішої комерційно відеогри всіх часів і має стати основою для ігор майбутнього, такий величезний бюджет може бути виправданий. Не забувайте, що GTA 5 заробила 1 мільярд доларів всього за три дні після виходу.

З нових витоків стало відомо, що розробка GTA 6 почалася ще у 2014 році, і другий трейлер гри очікується наприкінці цього року. Окрім цього, повідомляється, що карта гри буде вдвічі більшою за карту GTA 5 та розширюватиметься новими DLC. У стартовій версії гри будуть представлені три великі міста, чотири менші населені пункти та три острови, натхнені Кубою та Багамськими островами.

Олексій Степаненко

Від Олексій Степаненко

Досвідчений автор. Наразі спеціалізуюся на кіберспорті, сучасних технологіях та новітніх розробках у сфері ігор. Занурений у світ інновацій, активно досліджую нові тренди і ділюся своїми аналітичними статтями на різних платформах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *